Se alla Rubriker

100 smörgåsar 100 smårätter. Åhlén och Åkerlunds förlag, 1940. 173s. Klotryggsband. Något nött i kanterna. Något gulnad. Namnteckning på försättsbladet. Fotoillustrerad.
Flitiga Händers presentbibliotek.
ID Nr: 103533, SEK 90.

Bonniers bok om Desserter för varje dag, för gäster och fester, varma och kalla. Bonnier lexikon, 1990. 138s. Klotband med skyddsomslag. Gott skick. Rikligt illustrerad.
ID Nr: 101704, SEK 75.

Bonniers stora kokbok. BonnierFakta, 1988. 626s. Cartonnageband. Gott skick. Fotoillustrerad.
ID Nr: 100362, SEK 150.

Book of Candies and Confections The Victorian Kitchen. Island Books, 1995. 41p. Good condition. Richly illustrated.
ID Nr: 217076, SEK 75.

Book of Milk and Honey The Victorian Kitchen. Island Books, 1995. 41p. Good condition. Richly illustrated.
ID Nr: 217077, SEK 75.

Den godaste maten 380 utvalda recept från ICA provkök. ICA bokförlag, 1981. 189s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad. Femte helt omarbetade upplagan.
ID Nr: 101711, SEK 80.

Djupfryst i hemmet; Baka, Koka, Stek, Elektriskt;Lättare att leva med HELIFROST he mma - några råd för lyckad djupfrysning. ICA-förlaget; Elektrohelios, 1958; 1952;u.å. Häftad. Illustrerad.
Tre tidstypiska hushållsböcker om tekniska landvinningar i hemmet - frysen och den elektriska spisen
ID Nr: 300402, SEK 180.

Gastronomisk kalender 1968. Norstedt och söners förlag, 1967. 151s. Klotryggsband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad. Främre häftesomslag medbundet.
ID Nr: 100282, SEK 110.

Gastronomisk kalender 1969. Norstedt och söners förlag, 1968. 143s. Klotryggsband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad. Skyddsomslaget något trasigt.
ID Nr: 100283, SEK 90.

Gastronomisk kalender 1971. Norstedt och söners förlag, 1970. 160s. Klotryggsband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 100284, SEK 90.

Gastronomisk kalender 1972. Norstedt och söners förlag, 1971. 157s. Klotryggsband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 100285, SEK 90.

Gastronomisk kalender 1973. Norstedt och söners förlag, 1972. 153s. Klotryggsband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 100286, SEK 90.

Gastronomisk kalender 1975. Norstedt och söners förlag, 1974. 132s. Klotryggsband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 100287, SEK 90.

Gastronomisk kalender 1976. Norstedt och söners förlag, 1975. 157s. Pappband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 100288, SEK 90.

Gastronomisk kalender 1977. Norstedt och söners förlag, 1976. 178s. Pappband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 100289, SEK 90.

Gastronomisk kalender 1978. Norstedt och söners förlag, 1977. 172s. Pappband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad. Skyddsomslaget något trasigt.
ID Nr: 100290, SEK 90.

Gastronomisk kalender 1979. LTs förlag, 1978. 117s. Pappband med skyddsomslag. Mycket gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 100291, SEK 90.

Gastronomisk kalender 1980. LTs förlag, 1979. 159s. Pappband med skyddsomslag. Mycket gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 100292, SEK 90.

God mat till fest och vardag. Läsa Bra, 1983. 125s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101713, SEK 95.

God mat till vardag och fest med Husqvarna elspisar. Husqvarna Vapenfabriks AB, saknas. 40s. Häftad. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 217300, SEK 40.

Goda Sidorna 34 recept på svenska landskapsrätter. TeleMedia, 1994. 75s. Pappband. Mycket gott skick. Illustrerad.
Recept: Björn Halling. Foto: Björn Lindberg.
ID Nr: 100380, SEK 75.

Gott med Gyllenhammars. (utan årtal). 40s. Klammerhäftad. Gott skick.
Tidstypisk receptskrift från Gyllenhammars Havregryn
ID Nr: 300405, SEK 110.

Gott om mat. Fataburen 2001. Nordiska museets och Skansens årsbok. Nordiska Museets förlag, 2001. 247s. Cartonnageband. Rikligt illustrerad. Mycket gott skick.
Texter av bl a Birgitta Dahl, Carl Jan Granqvist, Hans Alfredson, Jan Myrdal
ID Nr: 16493, SEK 120.

Grilla femtiotre goda anledningar att tfäffas runt grillen. Atlantis Förlag, 1991. 95s. Pappband med skyddsomslag. Skyddsomslaget något nött i kanterna. Annars ett mycket fint exemplar. Fotoillustrerad.
ID Nr: 104627, SEK 125.

Hyllningsskrift till Bertil Almgren på sextioårsdagen 26 dec.1938. Stockholm, 1938. 500s. Klotband. Gott skick. Exlibris. Vissa kapitel på andra språk.(tyska franska norska)
Tryckt i 800 numrerade ex. Detta exemplar är nummer 162.
ID Nr: 101734, SEK 175.

ICA-Förlagets Stora Kokbok. ICA bokförlag, 1989. 736s. Dekorerat pappband med skyddsomslag. Skyddsomslaget något slitet. Skyddsomslaget något fläckat. Annars ett fint exemplar. Illustrerad. Huvudansvarig: Birgitta Rasmusson.
ID Nr: 101717, SEK 190.

Inte bara mat en matglad vänbok med episoder och måltider. 1980. 194s. Dekorerat pappband. Gott skick. Skyddsomslag, i genomskinlig plast, som är trasigt.
Författare: Ulla och Boris. Tillägnas vännen John Mattson på 65-årsdagen 1980.
ID Nr: 100335, SEK 75.

Kockarnas kokbok En resa bland 50 krogar och recept i Stockholm. Carlsson & Broman AB, saknas. 117s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101707, SEK 95.

Läckra smörgåsar. ICA bokförlag, 1964. 88s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
Sammanställd av hushållslärarna på ICA Provkök.
ID Nr: 100364, SEK 50.

Mat från väst till vardag och fest Residensets kokbok. Nordbok International AB, 1999. 199s. Cartonnageband med skyddsomslag. Mycket gott skick. Fotoillustrerad.
Folkets favoritrecept, Stjärnkockarnas bästa festmenyer, (...och en och annan snaps )
ID Nr: 100396, SEK 240.

Mat med smak 350 recept från ICA provkök med inspiration från fem världsdelar. ICA bokförlag, 1999. 312s. Cartonnageband. Illustrerad. Bakre pärmen fläckad annars i mycket gott skick.
Recept: ICA Provkök, Birgitta Rasmusson.
ID Nr: 101724, SEK 160.

Mat och Bak Festmenyer. ICA bokförlag, 1996. 92s. Cartonnageband. Gott skick. Fotoillustrerad. Stämpel " Recensionsexemplar " på försättsbladet.
ICA Provkök.
ID Nr: 100365, SEK 80.

Matglädje över gränserna spännande kokbok med Knorr buljonger. CPC Foods AB, 1990. 94s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101708, SEK 90.

Matlexikon l-ll Del 1: Recept och praktisk matlagning. Del 2: Matkunskap. Medéns Förlags AB, 1967 + 1971. 568+372. 2 vol. Förlagsband. Något fläckig. Inlagan fin. Illustrerad. Del 1: Femtonde helt omarbetade och väsentligt utökade upplagan. Del ll: Fjortonde helt omarbetade och väsentligt utökade upplagan.
Redaktionsråd Inez Göransson m.fl.
ID Nr: 101703, SEK 250.

Modern Bakning Marabous handbok i bakpulverbak. Esselte rekalm, 1946. 95s. Klotryggsband. Något fläckig. Något nött i kanterna. Illustrerad.
ID Nr: 105726, SEK 125.

Muffins Snabbt och lättlagat. Globeförlaget.se, 2005. 59s. Pappband. Mycket gott skick. Fotoillustrerad.
ID Nr: 105663, SEK 50.

Något till livs Ett tidsdokument med anledning av Hakonbolagets 50-årsjubileum. ICA bokförlag, 1968. 302s. Klotband med skyddsomslag. Skyddsomslaget trasigt. Annars ett fint exemplar. Illustrerad.
Förlagsredaktör: Birgitta O'Nils, ICA-förlaget.
ID Nr: 101710, SEK 80.

Olof Asklunds ångbageri aktiebolag Göteborg 1874 1/4 1924 Festskrift utgiven med anledning av firmans 50-åriga tillvaro den 1 april 1924. Oscar Isacsons boktryckeri, 1924. 60s. Häftad. Häftesomslaget något fläckigt. Annars ett fint exemplar. Fotoillustrerad.
ID Nr: 101725, SEK 90.

Receptbok över diverse anrättningar och bakverk tillagade med Reymersholms Kron-Olja , utarbetad av Bertha Silverhielm-Ström + Receptsamling vid finare bakning med Pellerins Margarin. Centraltryckeriet, Helsingborg/Elanders Boktryckeri AB, Göteborg, 1930/1924. 24/32. Klammerhäftad. Mycket gott skick. 2 receptsamlingar
Receptsamling vid finare bakning med Pellerins Margarin författad av G. Hallgren
ID Nr: 106951, SEK 115.

Receptboken gott i gryta. Husqvarna Vapenfabriks AB., saknas. 39s. Häftad. Gott skick. Illustrerad. Rikligt illustrerat omslag.
Förteckning över praktiska Husqvarnaartiklar finnes å omslagets insida.
ID Nr: 217299, SEK 95.

Ris Bulgur Couscous Polenta. ICA bokförlag, 1999. 95s. Cartonnageband. Mycket gott skick. Fotoillustrerad.
ID Nr: 104607, SEK 95.

Rumford Nya Bakbok Sjunde upplagan. 1934. 64s. Klammerhäftad. Illustrerad. Liten skada på bakre häftesomslaget samt s. 4 lätt fläckad, annars i gott skick.
"Bakning med Rumford lyckas alltid, även för den ovana" (s. 6)
ID Nr: 300398, SEK 90.

Rutiga kokboken. ICA bokförlag, 1990. 775s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad. Anteckningar på försättsbladet. Tredje reviderade upplagan, andra tryckningen.
ID Nr: 101702, SEK 150.

Skånsk mat & kultur. GörmanGruppen, saknas. 127s. Inbunden med skyddsomslag. Mycket gott skick. Fotoillustrerad.
Redaktion: Lill Forsman,Sam Hellhager, Bengt Pernfors och Anders Salomonsson.
ID Nr: 217072, SEK 250.

Svensk mejerihantering. Victor Pettersons Bokindustriaktiebolag, 1946. 83s. Halvfranskt band. Gott skick. Marmorerade för/eftersättsblad. Illustrerad. Främre och bakre häftesomslag medbundna.
ID Nr: 101727, SEK 75.

Svensk mejeriindustri Svenska mejeriernas riksförening 1932-1957. Ab Kartografiska institutet Esselte AB, 1957. 145s. Häftad. Gott skick. Illustrerad. Anteckningar på försättsbladet.
ID Nr: 101726, SEK 60.

Svenska Jästfabriks Aktiebolaget 1919-1928 dess ursprung och utveckling. Minnesskrift. Viktor Pettersons bokindustriaktiebolag, 1929. 200s. Häftad. Gott skick. Fotoillustrerad. Ryggen något fuktfläckad. Ryggen något bucklig. Främre falsen sprucken.
ID Nr: 100415, SEK 100.

Svenska jästfabriksaktiebolaget 1919-1928 Dess ursprung och utveckling. Minnesskrift. Nordisk Rotogravyr, 1929. 200s. Klotryggsband. Något nött i kanterna. Något gulnad. Annars ett fint exemplar. Illustrerad.
ID Nr: 101729, SEK 120.

Svenska jästfabriksaktiebolaget 1929-1944 Minnesskrift i anledning av bolagets 25-åriga tillvaro. Nordisk Rotogravyr, 1944. 220s. Klotryggsband. Något nött i kanterna. Något gulnad. Annars ett fint exemplar. Illustrerad.
ID Nr: 101728, SEK 120.

Svenska Köket Femtio klassiska recept från Sverige. ICA bokförlag, 2000. 90s. Cartonnageband. Nytt exemplar. Illustrerad.
Projektledning: Ingela Holm.
ID Nr: 101709, SEK 200.

Svenskt Husmoderslexikon Uppslagsbok för hela familjen del 1-lV. Medéns förlag AB, 1958. 895+831+831+863. Skinnimitationsband. Gott skick. Illustrerad. Band 11 något fläckigt.
Plastbandet av konstnären Olle Eksell.
ID Nr: 100374, SEK 200.

Sveriges Arbetsgivareförening för hotell och restauranter Minnesskrift utgiven i anledning av föreningens 25-årsjubileum-. Victor Pettersons Bokindustri AB, 1945. 209s. Klotryggsband. Något nött i kanterna. Annars ett fint exemplar. Fotoillustrerad.
Tryckt i 1000 ex.
ID Nr: 101689, SEK 90.

Sveriges Bageriidkareförening Minnerskrift utgiven med anledning av föreningens 50-åriga tillvaro. Stockholm, 1950. 173s. Klotryggsband. Gott skick. Fotoillustrerad. Namnteckning på försättsbladet.
ID Nr: 101690, SEK 90.

The Findus saga A pracitcal example of international co-operation. Findus International Ltd. Chatel St. Denis, Switzerland, (not dated). opaginerad. Clothbinding with dustwrapper. Dampstained. Dustwrapper slightly worn. Richly illustrated.
ID Nr: 101731, SEK 100.

Ur all världens grytor l-lll Del: Recept från hela världen. Del 2: Vår goda svenska mat. Del 3: Fakta om mat och dryck. Reader's Digest Aktiebolag,Stockholm, 1971. 308+344+287. 3 vol. Förlagsband. Illustrerad. Del l har lös rygg, annars är alla delar i mycket gott skick.
ID Nr: 101701, SEK 250.

Vår Kökskalender 1991. Rabén & Sjögren, 1990. 173s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
365 inspirerande middagsförslag. Recepten knyter an till årstiderna. Vår Kökskalender är också en praktisk almanack. Dessutom ett stort antal specialartiklar.
ID Nr: 100336, SEK 50.

Ahlberg, Monika: Rosendals Trädgårdscafé. Prisma, 1994. 223s. Häftad. Mycket gott skick.
Fotografi: Ewa-Marie Rundquist. Grafisk formgivning: Kent Nyberg.
ID Nr: 300610, SEK 110.

Ahlin, Nils-Emil: Nils-Emils goda mat 100 favoritrecept. Semic, 1988. 96s. Cartonnageband. Mycket gott skick. Illustrerad. Dedikation, handskriven.
ID Nr: 104989, SEK 125.

Alm, Henrik: Den Gyldene Freden. Albert Bonniers boktryckeri, 1947. 40 sidoe text + fotogafier. Häftad. Gott skick. Illustrerad.
Källaren Den Gyldene Freden grundad 1722. Restaurerad och given av Anders Zorn till Svenska Akademien Foto: Staffan J. Kronberg.
ID Nr: 100304, SEK 120.

Andersen, Lynn: Mat i Wok. ICA bokförlag, 1990. 96s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101695, SEK 75.

Andersson, Carl A.: Vinboken Vinkunskap, Årgångar.Råd hur vi väljer och tempererar vårt vin för vardagsmiddag och festmeny. Forum, 1962. Illustrerad av Hellgren Kerstin. 167s. Pappband. Gott skick. Illustrerad. Teipmärke på bakre pärmen.
Omslag: Rolf Lagerson.
ID Nr: 100463, SEK 70.

Andrews, Birgitta: Med smak av Europa. Rabén Prisma, 1995. 183s. Cartonnageband med skyddsomslag. Gott skick. Fotoillustrerad.
ID Nr: 100361, SEK 140.

Armfelt Hansell, Örjan: Mormors sylt och Farmors saft Bär-och fruktrecept ur gamla kokböcker. Norstedts Faktapocket, 1985. 454s. Pocket. Gott skick.
ID Nr: 104602, SEK 75.

Armfelt Hansell, Örjan: Mormors sylt och Farmors saft Bär-och fruktrecept ur gamla kokböcker. Norstedt och söners förlag, 1970. 454s. Cartonnageband. Bandet något slitet. Inlagan fin. Bakre pärmen och ryggen fläckig.
ID Nr: 104603, SEK 90.

Arrhenius, Lilly: Ett dukat bord för oss och våra gäster. Esselte Reklam AB, 1955. 96s. Häftad. Gott skick. Rikligt illustrerad. Stämpel " Boströms guldsmedsaffär, Katrineholm " på titelbladet.En liten bit borta på övre ryggens hörn.
ID Nr: 100602, SEK 60.

Beckman, Leif: Om gourmandisen. Gothia, 1959. 63s. Pappband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad. Dedikation, handskriven.
Konstnären Torsten Århem har utfört illustrationer och omslag.
ID Nr: 100319, SEK 60.

Bergh, Augusta Katarina: SVENSK HERRGÅRDSMAT. Från Mors och Mormors kök. P.A. Norstedt & Söners Förlag, Stockholm, 1927. 200s. Dekorerat linneband. Inlagan med enstaka veck, annars i gott skick.
ID Nr: 102673, SEK 170.

Berling, Lars Åke: Mat att minnas. Alba, 1986. 68s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
Teckningar Hasse Erikson.
ID Nr: 101693, SEK 70.

Bettoja / Cornetto, Jo / Anna Maria: Italian Cooking in the Grand Tradirion. The Dial Press, New York, 1982. 304p. Clothbinding with dustwrapper. Dustwrapper slightly rubbed on the edges. Else fine. Illustrated.
ID Nr: 217075, SEK 90.

Bickel, Walter: Fest för finsmakare Historia och kuriosa kring 350 recept. Generalstabens Litografiska anstalt, 1968. 238s. Klotband. Gott skick. Illustrerad.
Översatt och bearbetad av Anders Björkegård.
ID Nr: 100427, SEK 110.

Blanch, Lesley: Jorden runt på åttio rätter Världen sedd genom köksfönstret. För hemmaresenärer och unga entussiaster. Gebers, 1959. 191s. Dekorerat klotband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad. Skyddsomslaget något slitet. Röd fläck på undre snittet.
ID Nr: 100331, SEK 140.

Blomqvist, Hans: Mat och Dryck i Sverige Litteraturöversikt. LTs förlag, 1980. 436s. Pappband. Gott skick.
ID Nr: 100297, SEK 175.

Bowen, Carol: Smörgåsar från hela världen. Rabén Prisma, 1997. 80s. Cartonnageband. Mycket gott skick. Fotoillustrerad.
Laga läckert.
ID Nr: 217306, SEK 75.

Brillat-Savarin, J.A.: tre anekdoter. Gothia, 1954. 29s. Häftad. Gott skick. Illustrerad.
Anekdoterna är hämtade ur verket Physiologie du goût.
ID Nr: 100324, SEK 70.

Bring, Samuel E.: Grönwalls-Nürnbergs bryggerier och Wienerbryggeriet. Almqvist & Wiksell, 1956. 285s. Häftad. Häftesomslaget något fläckigt. Häftesomslaget något nött i kanterna. Ryggen något trasig. Illustrerad. Inlagan fin.
Medförfattare: Sten Simonsson.
ID Nr: 101685, SEK 120.

Bring, Samuel E.: Hamburgerbryggeriet till 1910. Almqvist & Wiksell, 1936. 1930s. Häftad. Sliten. Illustrerad.
ID Nr: 100418, SEK 70.

Bring, Samuel E.: Münchens bryggeri 1855-1910. Almqvist & Wiksell, 1935. 98s. Häftad. Sliten. Illustrerad.
ID Nr: 100419, SEK 50.

Bring, Samuel E.: S:T Eriks bryggeri på Åsögatan 1676-1910 F.D. Neumüllers bryggeri. Almqvist & Wiksell, 1939. 164s. Häftad. Något blekt. Fotoillustrerad. Något sliten i kanterna annars i gott skick.
ID Nr: 100417, SEK 120.

Brown, Dale: Skandinaviskt kök All världens maträtter. Albert Bonniers förlag, 1969. 203s. Cartonnageband. Gott skick. Fotoillustrerad.
Av Dale Brown och TIME-LIFE:s redaktion. Fotograf: Richard Meek.
ID Nr: 100344, SEK 80.

Chandler, Barbara: Köksboken. Forum, 1982. 96s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
Medförfattare: Annette Yates. Översättning och bearbetning Britt-Marie Andersson, Britta Tunberg och Marie Törnblom.
ID Nr: 101653, SEK 90.

Dahl, Roald: Roald Dahl's Cookbook. Penguin Books, 1996. 239p. Wrappered. Wrapper slightly rubbed at the edges. Illustrated with photos.
Medförfattare: Felicity Dahl Photographs by Jan Baldwin.
ID Nr: 217068, SEK 110.

Du Rietz, Richard: Gastronomisk spegel. Historisk översikt jämte förteckning över svenska kok- och hushållsböcker fram till 1850. Thulins Antikvariat, Stockholm, 1953. 107s. Klotband. Främre och bakre häftesomslag medbundna. Mycket gott skick.
ID Nr: 105794, SEK 180.

Edholm, Lolo (red.): Stora boken om god och billig mat. ICA bokförlag, 1982. 223s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101715, SEK 90.

Ekegårdh / Billvall-Lindeen, Edith / Gun (red. ): Den godaste maten Utvalda recept ur ICA-Kuriren. ICA bokförlag, 1953. 271s. Klotryggsband. Något nött i kanterna. Fotoillustrerad. 151:a-200:e tusendet.
ID Nr: 217310, SEK 70.

Escoffier, A.: Escoffiers stora kokbok del 1. Åhlén och Åkerlunds förlag, 1927. 360s. Dekorerat linneband. Pärmen lätt fläckad
ID Nr: 100391, SEK 100.

Essén, Åke W: Tolv kring bordet ur serien Tolv vid bordet. Allhems Förlag, 1954. 45s. Häftad. Gott skick. Illustrerad.
Illustrationer och utstyrsel är utförda av konstnären Tjeerd Ackema. Del 1 av 4 volymer i en serie kulturhistoriska kåserier.
ID Nr: 100320, SEK 25.

Fischer, C.P.: Lätt att laga Festmat veckans alla dagar Bildkokbok i färg. Bonniers, 1985. 119s. Cartonnageband. Gott skick.
Medförfattare:Mechthild Piepenbrock, Barbara Rias-Bucher. Översättning: Marie Louise Telegin och Olle Ekendahl.
ID Nr: 100351, SEK 150.

Frithiofsson, Bengt: Klassiska krogar En kulinarisk resa i Sverige. Liber Förlag, 1977. Illustrerad av Rydén Sven. 158s. Pappband. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 100293, SEK 80.

Gellerfelt, Mats: Restaurangliv. Sellin & Partner Bok och Idé Ab, 1997. 272s. Pappband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad.
Ekonomifakta: Gunilla Haglundh.
ID Nr: 100306, SEK 140.

Grenander Nyberg, Gertrud: En charkuterifabrik med tradition Folklivsskildring från 1950-talets Stockholm. Liber Förlag, 1985. 207s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
Monografier utgivna av Stockholms stad 64.
ID Nr: 101732, SEK 150.

Grieve / Miers, Guy / Thomasina: The Wild Gourmets Adventures in food & freedom. Bloomsbury Publishing, 2007. 318p. Decorated boards with dust wrapper. Very good condition. Richly illustrated.
ID Nr: 217063, SEK 80.

Griffiths, Sally: 100 goda salladssåser. Cordia, 1996. 64s. Klotband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad.
Översättning: Margareta Eklöf.
ID Nr: 101719, SEK 95.

Grimlund, Inger: BlåGula Matboken. Informationsförlaget, 1984. 95s. Cartonnageband. Gott skick. Rikligt illustrerad.
Medförfattare: Christine Samuelson.
ID Nr: 101650, SEK 50.

Guérard, Michel: Det smala franska köket. Forum, 1980. 251s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
Illustrerad med åtta teckningar av författaen och 16 färgbilder.
ID Nr: 100318, SEK 90.

Gummerus, Teddy: Lunch med Marco Polos mamma Berättelser om sällsamma måltider. Carlsson Bokförlag, 1995. Illustrerad av Gunilla Dahlgren. 158s. Förlagsband. Mycket gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 105012, SEK 90.

Haglund, Ole: Möbler og Mad. Gyldendal, 1935. 122s. Klotband. Rikligt illustrerad. Ryggen blekt. Bunden hos AB Nordiska Bokhandeln, Stockholm.
ID Nr: 103067, SEK 200.

Halling, Björn: Måltider och matsedlar. Sellin & Partner Bok och Idé AB, 1994. Illustrerad av Ingelse Mark. 122s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
"Recensionsexemplar" stämplat på titelbladet.
ID Nr: 100431, SEK 90.

Hambro, Nathalie: Mat för alla sinnen. Forum, 1986. 222s. Pappband. Gott skick. Illustrerad.
Teckningar: Thao Soun.
ID Nr: 100356, SEK 110.

Hampson, John: The English at Table. Britain in pictures. The British People in Pictures. William Collins of London, 1944. 48p. Decorated boards with dust wrapper. Richly illustrated. Good condition.
ID Nr: 107385, SEK 120.

Hansson, Tilda: Nutidsmat och Hemhushållning Husmoderns bok. Natur och kultur, 1952. 621s. Dekorerat klotband. Gott skick. Illustrerad. Något sprucken i främre falsen.
360 bilder i svart och färg. Tredje omarbetade upplagan. 50:e tusendet
ID Nr: 100340, SEK 150.

Hedlund, C. Nath.: Och här och där små krogar Minnen och episoder från tider med unikt arbets- och nöjesliv. Författarens förlag, 1953. 98s. Häftad. Ryggen något trasig i nedre kanten. Illustrerad.
ID Nr: 100303, SEK 50.

Hellberg, Sten: Sten Hellbergs Svenska Kokbok. Albert Bonniers förlag, 1940. 582s. Klotband. Rikligt illustrerad. Marmorerat snitt. Inlagan fin. Ryggen lagad i falsen. Något solkigt band.
Med recept från bl.a. Brända Tomten-Bäckahästen-Beckasinen och Bellmansro. Foto i s/v och färg.
ID Nr: 100386, SEK 280.

Helleblad, Görn: Görn Helleblads köksskola. Prisma, 1998. 179s. Cartonnageband med skyddsomslag. Rikligt illustrerad. Mycket fint exemplar.
ID Nr: 107173, SEK 160.

Hellström, Lena: Gästabordet: Eating - Meeting. Art, Design & Dining. A Rendezvous of the senses in a cultural encounter between Sweden and Finland. Himlajord AB, 2000. 160p. Mint.
Co-author & co-photographer: Sune Högberg. Additional texts by Barbro Kulvik.
ID Nr: 13305, SEK 315.

Henrikson, Alf: Allehanda urkunder om Mat och dryck i redaktion av Alf Henrikson. Gebers, 1973. 262s. Klotband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad. Namnteckning på försättsbladet. Exlibris.
ID Nr: 216744, SEK 95.

Henrikson-Abelin, Kerstin: Konservering året runt från frysning till mjölksyrning. Rabén & Sjögren, 1984. 185s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
Utgiven av Kooperativa förbundets provkök.
ID Nr: 100355, SEK 90.

Hicks, Roger: Mexican Cooking Exotic and authentic recipes from Central America. The Apple Press, 1991. 96p. Cased boards with dustwrapper. Dustwrapper slightly foxed. Else fine. Illustrated.
ID Nr: 101645, SEK 110.

Holm, Thora: Hur jag lagar mat. Kokbok av Thora Holm. Lindqvists Förlag, 1940. 383s. Klotband. Gott skick. Färgat snitt. Illustrerad.
27-30:e tusendet.
ID Nr: 100387, SEK 125.

Holmstedt, Nanny: För det finare köket 320 beskrivningar elegant uppläggning. Lars Hökerbergs bokförlag, 1916. 197s. Klotryggsband. Bandet något gulnat. Pärmen har några fläckar och ett lätt brutet hörn. Annars i gott skick.
Nanny Holmstedt var 1:A lärararinna vid Katrineholms Högre Hushållsskola.
ID Nr: 100397, SEK 120.

Hsiung, Deh-Ta: Vegetariskt från Kina över 70 läckra recept från Fjärran Östern. Könemann, 1998. 128s. Häftad. Gott skick. Fotoillustrerad.
ID Nr: 105664, SEK 90.

Häberli, Peter: Läckert till fest 15 gourmetmenyer. ICA bokförlag, 1988. 57s. Cartonnageband. Gott skick. Fotoillustrerad.
Medförfattare: Janne Walles, Asta Östenius.
ID Nr: 100348, SEK 75.

Hällberg, Stefan: Matspråket en lättsmält bok om ord och uttryck i matens värld. Hällberg publishing, 1998. Illustrerad av Engkvist Olle. 191s. Cartonnageband. Mycket gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 100295, SEK 130.

Järbe, Bengt: Krogarnas Stockholm. Tidens förlag, 1971. 223s. Pappband. Gott skick. Illustrerad.
Vinjetteckningar Svenolof Ehren.
ID Nr: 100302, SEK 120.

Kagawa, Aya: Japanese Cookbook 100 Favorite Japanese Recipes for Western Cooks. Japan Travel Bureau, INC., 1973. 198p. Bound with dust-wrapper. Dustwrapper slightly torn. Else fine. Illustrated.
ID Nr: 217070, SEK 80.

Knaust, Oscar F.: Mitt etui. Wahlström & Widstrand, 1943. Illustrerad av Åkerblad Ernst. 198s. Häftad. Gott skick. Ryggen något bucklig. Illustrerad.
ID Nr: 100301, SEK 95.

Krüger, Arne: Salladsboken 268 salladsrecept, 30 salladssåser. ICA bokförlag, 1978. 142s. Cartonnageband. Gott skick. Sparsamt illustrerad.
ID Nr: 101696, SEK 70.

Kyrklund, Ulli: Strömming och sill 100 recept på nya och klassiska rätter. Forum, 1992. 95s. Cartonnageband. Gott skick. Fotoillustrerad.
ID Nr: 105643, SEK 75.

Laden, Alice: George Bernard Shaws vegetariska kokbok. Forum, 1977. 118s. Pappband. Gott skick. Illustrerad. Anteckningar i början av boken.
Teckningar: Tony Matthews.
ID Nr: 100359, SEK 90.

Lampe, Agnete: Mat man minns. ICA bokförlag, 1960. 212s. Klotryggsband. Bandet något nött i kanterna. Inlagan fin. Illustrerad.
ID Nr: 105645, SEK 75.

Landelius, Peter: Guacamole och svenska krusbär En ambassadörs matminnen. Atlantis Förlag, 1991. 104s. Pappband med skyddsomslag. Gott skick. Teipmärke på skyddsomslagets framsida.
ID Nr: 100328, SEK 90.

Larsson, Lena: Lena Larssons matbok Människor-Matlust-Miljöer. Trevi, 1986. 206s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101699, SEK 60.

Leary, Helen O: Cocktail tilltugg. Forum, 1990. '79. Cartonnageband. Gott skick. Sparsamt illustrerad.
ID Nr: 105667, SEK 60.

Lindblå, Maud: Sparas kokbok. Tidens förlag, 1983. 248s. Cartonnageband. Gott skick. Fotoillustrerad. Anteckningar på försättsbladet.
ID Nr: 100317, SEK 90.

Linderholm, Lena och Gösta: Blå, Blå Lavendel i Provence. Blå Lavendel, 1999. 96s. Cartonnageband. Mycket gott skick. Illustrerad. Författarens signatur på försättsbladet.
ID Nr: 105603, SEK 190.

Lindquist, Carol: Bananälskarens kokbok. Mer än 80 snabba och lätta recept. Forum, 1994. 117s. Cartonnageband. Eftersättsbladet delvis borta.Annars i gott skick.
ID Nr: 105642, SEK 60.

Lloyd-Davies, Victoria: 100 Italienska rätter. Wahlströms, 1997. 63s. Cartonnageband. Mycket gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101643, SEK 70.

Lundgren Frisk, Rut: Gammaldags Mat Vår & Sommar. Bra Böcker, 1982. 191s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
Rut på Skäret.
ID Nr: 100370, SEK 90.

Lundqwist, Ulf: Det är serverat Möte med matglada människor. Sellin & Partner, 1990. 197s. Pappband. Mycket gott skick. Illustrerad.
Medförfattare: Kicke Sturesjö.
ID Nr: 101648, SEK 95.

Lundqwist, Ulf: Gästabud med Ulf & Kicke Festtraktörerna dukar upp. Välkomna till bords-Det är serverat. Informationsförlaget, 1997. 250s. Pappband med skyddsomslag. Skyddsomslaget fläckat och nött. Annars ett fint exemplar. Fotoillustrerad.
Medförfattare: Kicke Sturesjö. Foto: Rikard Collsiöö.
ID Nr: 101640, SEK 160.

Marcus, Adrianne: The Chocolate bible. G.P. Putham's sons New York, 1979. 279p. Clothbinding with dustwrapper. Very good condition. Coloured edge. Dustwrapper slightly rubbed on the edges. Illustrated.
ID Nr: 100489, SEK 260.

Maurer, Anita: Indonesisk mat Recpt från Java, Bali och Borneo för västerlänningar. Sesam, 1973. 48s. Häftad. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 217066, SEK 50.

McNair, James: Osträtter. Wahlström & Widstrand, 1989. 95s. Häftad. Gott skick. Fotoillustrerad.
Översättning Eja Nilsson.
ID Nr: 100353, SEK 90.

Meidal, Björn: August Strindbergs kokbok. Rabén Prisma, 1998. 239s. Klotband med skyddsomslag. Nyskick. Illustrerad.
Tillagning och recept: Måns Rossander. Foto: Carl Johan Rönn
ID Nr: 100368, SEK 250.

Möller, Christina: Sinnligt & praktiskt en bok att ha i köket. KF, Kooperativa förbundet, 1998. 210s. Spiralband. Gott skick. Fotoillustrerad. Fliksystem.
Medförfattare: Sander Johansson.
ID Nr: 100414, SEK 200.

Nilson, Siv & Key L.: Ombord på öar En gourmetresa till Kosika, Sardinien och kanalöarna. Natur och kultur, 1991. 239s. Cartonnageband med skyddsomslag. Mycket gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101854, SEK 160.

Nilson, Siv & Key L.: Skördefest. LTs förlag, 1982. 138s. Cartonnageband. Gott skick. Fotoillustrerad.
ID Nr: 104640, SEK 120.

Nilsson, Rikard: mitt i Maten. Prisma, 1998. 168s. Pappband med skyddsomslag. Mycket gott skick. Illustrerad.
Medförfattare: Jesper Aspegren.
ID Nr: 101652, SEK 110.

Nilsson Blom, Ulla-Kerstin: Ostbok Recept Henrik Håkansson Årets Kock 1997. Ostfrämjandet, 2003. 114s. Klotband. Mycket gott skick. Fotoillustrerad.
ID Nr: 104638, SEK 145.

Nordström, Tina: Tinas mat 50 recept från programmet i SVT. Natur och kultur/ LTs förlag, 2002. 96s. Pappband. Nyskick. Illustrerad.
ID Nr: 101646, SEK 95.

Norrby, Ida: Rumford receptbok. Rumford Chemical Works / AB Hugo Österberg, Stockholm - Göteborg, 1927. 28s. Klammerhäftad. Illustrerad i färg. Omslaget med enstaka fläckar, annars i gott skick
ID Nr: 107474, SEK 60.

Notaker, Henry: All världens kokböcker med 100 historiska recept. Atlantis Förlag, 1990. 353s. Pappband med skyddsomslag. Mycket gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 100296, SEK 180.

Nycop, Margot: Hälsofest-min matfilosofi Nyttig och hälsosam mat kan också vara mat med smak, krydda, fest och fäg. Bokhuset, 1984. 144s. Cartonnageband. Gott skick. Fotoillustrerad. Några fläckar på bakre pärmen.
Foto: Olle Nycop/Jan Tennek.
ID Nr: 100346, SEK 80.

Oliver, Jamie: Den nakna kocken. Albert Bonniers förlag, 2001. 249s. Klotband med skyddsomslag. Mycket gott skick. Fotoillustrerad.
ID Nr: 100360, SEK 180.

Olsson, Brita: Stora boken om bakning. ICA bokförlag, 1985. 210s. Cartonnageband. Mycket gott skick. Fotoillustrerad. Andra tryckningen.
ID Nr: 217307, SEK 80.

Patten, Marguerite: Stek,Biff & Gryta Nötköttets ABC. Wahlström & Widstrand, 1979. 168s. Klotband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad. Skyddsomslaget något fläckat.
ID Nr: 100349, SEK 150.

Pieplow, Wilhelm: Årstidernas Mat. Bra Böcker, 1998. 111s. Cartonnageband. Nyskick. Rikligt illustrerad.
Medförfattare Åke Arenhill och Mie Jernbeck.
ID Nr: 101698, SEK 90.

Pihl, Ove: "Har Källarmästarn ett bord ikväll" Klassiska krogar och klassiska recept från ett svunnet Stockholm. Page One Publishing, 1998. 109s. Cartonnageband med skyddsomslag. Mycket gott skick. Fotoillustrerad.
Begränsad upplaga. Stockholm energi.
ID Nr: 100395, SEK 300.

Pihl, Ove: Den nya maten Låt din matberedare hjälpa till att skapa arbetsglädje i köket. Braun. Page One, 1991. 159s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101714, SEK 90.

Pourcel, Jacques et Laurent: Cuisine en DUO. Hachette, 1999. 191p. Clothbinding with dustwrapper. Very good condition. Illustrated with photos.
ID Nr: 100443, SEK 90.

Rehnbeg-Wretman, Mats-Tore: Gastronomisk kalender 1962. Bonniers, 1961. 157s. Klotryggsband med skyddsomslag. Gott skick. Marmorerade pärmar. Dedikation, handskriven. Illustrerad. Skyddsomslaget något blekt och fläckat.
ID Nr: 100279, SEK 180.

Rehnbeg-Wretman, Mats-Tore: Gastronomisk kalender 1966. Bonniers, 1965. 154s. Klotryggsband med skyddsomslag. Gott skick. Främre häftesomslag medbundet. Marmorerade pärmar. Illustrerad.
ID Nr: 100281, SEK 110.

Rehnberg, Mats: Svenska gästabud från alla tider en antologi om svenska mat- och dryckesseder sammanställd av Mats Rehnberg. Forum, 1963. 206s. Dekorerat pappband. Gott skick. Illustrerad. Teipmärke på bakre pärm.
Illustrerad med träsnitt av Svenolov Ehrén.
ID Nr: 100333, SEK 75.

Renner, H. D.: Människan och födan Psykologiska synpunkter på våra näringsvanor. Natur och kultur, 1946. 360s. Halvklotband. Gott skick.
Med ett tillägg av Fil. dr Ingegerd Henschen Ingvar "Sveriges näringsvanor genom tiderna". Förord av professor Sven Ingvar.
ID Nr: 217211, SEK 110.

Sandquist-Bolin, Britt: Bonniers nya Kokbok 1000 moderna recept. Albert Bonniers förlag, 1987. 400s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad. Något gulnad.
Fotografier:Mitzi Günz.
ID Nr: 100343, SEK 120.

Sandquist-Bolin, Britt: Den nya fisken. Legenda, 1984. 295+register. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 217314, SEK 60.

Sandquist-Bolin, Britt: Läcker Höst och Vintermat. Bra Böcker, 1997. 127s. Cartonnageband med skyddsomslag. Skyddsomslaget något nött i kanterna. Annars ett mycket fint exemplar. Fotoillustrerad. Läsexemplar.
ID Nr: 104625, SEK 125.

Sandquist-Bolin, Britt: Läcker Vår och Sommarmat. Bra Böcker, 1997. 127s. Cartonnageband med skyddsomslag. Skyddsomslaget något nött i kanterna. Annars ett mycket fint exemplar. Fotoillustrerad.
ID Nr: 104626, SEK 135.

Schenk, Karin von: Läcker mat Om läcker mat och matens atmosfär. Hundratalet recept. Menyförslag. Vinguide. Svenska Dagbladet / Wahlströms, 1981. 197s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
Illustrationer: Lars Lidman och Margurite Walfridson.
ID Nr: 101654, SEK 80.

Schück, Cathrine: Vintermat. Bonniers Alba, 1997. Illustrerad av Watz Birgitta. 208s. Pappband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad.
Fotografier: Albert Håkansson.
ID Nr: 101723, SEK 85.

Sjunnesson, Kalle: Nå't att äta. Gumaelius, saknas. 128s. Cartonnageband. Något fläckig. Inlagan fin. Illustrerad.
De flesta recepten utarbetade i samarbete med Birgitta Sidh, Jordbrukets Provkök
ID Nr: 101655, SEK 60.

Stenmark, Cajsa: Årstidernas mat. Tidninen Vi, 1990. 158s. Cartonnageband. Gott skick. Fotoillustrerad.
ID Nr: 100314, SEK 90.

Strömbäck, Greta ( red. ): Lättlagad mat Hur man lagar god mat fort och lätt samt serverar den trevligt och omväxlande. ICA bokförlag, 1953. 95s. Häftad. Gott skick. Fotoillustrerad. Recept-variationsförslag-matsedlar
ICA-Förlagets köksbibliotek.
ID Nr: 217304, SEK 110.

Swahn, Jan-Öjvind: Man tager vad man haver Jan-Öjvind Swahn berättar om Cajsa Warg och serverar ur gamla grytor. Bra Böcker, 1970. 119s. Dekorerat klotband med skyddsomslag. Skyddsomslaget slitet. Rikligt illustrerad.
ID Nr: 102704, SEK 100.

Swartström, Carin (red.): Stora boken om hobbyodling Köksträdgården, läckra recept, bra förvaring. ICA bokförlag, 1979. 224s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
Stora idéböckerna.
ID Nr: 101845, SEK 80.

Söderqvist, Åke: Några säkra nummer i köket recept för alla. Norstedt och söners förlag, 1983. 97s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
Foto: Bengt Wanseliu.
ID Nr: 100376, SEK 110.

Tardini, Ellis: Det godaste till JUL och FEST. Bokorama, 1980. 145s. Cartonnageband. Gott skick. Fotoillustrerad.
Översättning: Eivor Jonazon
ID Nr: 100350, SEK 90.

Telegin, Marie Louise: 100 år i Köket - känt folks bästa recept. Författarförlaget Fischer & Rye, 1989. 128s. Häftad. Gott skick. Illustrerad.
Specialupplaga för Svensk Damtidning.
ID Nr: 101844, SEK 95.

Telegin, Marie Louise: Östermalmshallen mattemplet under ett sekel. Consiluim Förlag AB/Informationsförlaget, 1988. 128s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101706, SEK 110.

Tham, Elisabeth: Husmoderns Köksalmanack 1964. Åhlén och Åkerlunds förlag, 1963. 206s. Klotryggsband. Gott skick. Något gulnad. Illustrerad. En fläck på försättsbladet.
Illustrationer: Ingrid Jensen, Elsa Kuismanen.
ID Nr: 100315, SEK 90.

Tham, Ulla: Den nya landskapsmaten. Tidens förlag, 1992. 160s. Inbunden med skyddsomslag. Mycket gott skick. Fotoillustrerad.
Foto: Bengt Weilert.
ID Nr: 104131, SEK 130.

Thölén, Lennart: Väl bekomme Kulinariska kåserier med råd och recept för herrar i köket. Wezäta, 1965. 101s. Pappband. Gott skick. Illustrerad.
Teckningar: Niels Christian Hald.
ID Nr: 100329, SEK 30.

Tideström, Carin ( red. ): Folieboken - för matintresserade och händigt folk. AB Svenska Metallverken, Väserås, 1958. 136s. Häftad. Ryggen något sliten. Häftesomslaget något nött i kanterna. Illustrerad. Illustrerat omslag av aluminiumfolie.
ID Nr: 217313, SEK 175.

Todd, Pamela: Ät och njut med impressionisterna De franska provinsköken sedda med konstnärsögon. ICA bokförlag, 1998. 192s. Cartonnageband. Mycket gott skick. Rikligt illustrerad.
ID Nr: 100372, SEK 240.

Tornérhielm, Vera: Sallader och Grönsaksrätter Under medverkan av Agnete Lampe. Lindqvists Förlag, 1952. 95s. Klotryggsband. Något nött i kanterna. Något fuktskadad. Fotoillustrerad. Namnteckning på försättsbladet.
ID Nr: 105661, SEK 75.

Trägårdh, Thomas: Trägårdhs enkla. Atlantis Förlag, 1989. 143s. Cartonnageband. Gott skick. Rikligt illustrerad. Anteckningar på försättsbladet.
ID Nr: 101694, SEK 150.

Tunberger, Pernilla: Böckernas mat. Bra böcker, 1980. 247s. Skinnimitationsband med skyddsomslag. Gott skick. Rikligt illustrerad.
ID Nr: 201246, SEK 100.

Vowles, Diana: The complete Fish and Shellfish cookbook. New Burlington Books, 1993. 176p. Dustwrapper slightly rubbed on the edges. Else fine. Illustrated. Inscriptions on endpaper. Over 200 delicious diverse recipes from the world's finest cuisines.
ID Nr: 101637, SEK 190.

Vögeli, Werner: Från Emmental till Stockholms slott. Prisma, 2003. 224s. Cartonnageband med skyddsomslag. Mycket gott skick. Fotoillustrerad. Dedikation, handskriven.
ID Nr: 217308, SEK 150.

Wahlund, Per Erik: Demoiselle Kokboksutgiverskan och restauratrisen Gustava Björklunds liv och verksamhet. AB Hj. Petterssons bokhandel, Katrineholm, 1991. 45s. Häftad. Gott skick.
Som julhälsning 1991.
ID Nr: 100603, SEK 70.

Walfridson, Margurite: Marinader & vinägretter. ICA bokförlag, 1998. 121s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101720, SEK 110.

Wallström, Tord: Potatiskorv & Pionjärer.Mat och människor i Amerikas svenskbygder Potato Sausage and Pionneer. People and their Food in the Swedish-American Midwest. With Summery in English. Wiken, 1988. 177s. Pappband med skyddsomslag. Skyddsomslaget fläckat och nött. Inlagan fin. Fotoillustrerad. med 35 svenskamerikanska matrecept.
Medförfattare: Eivor Wallström.
ID Nr: 103820, SEK 90.

Watt, Alexander: Ät gott i Paris- och hemma 50 bistros 100 recept. Berghs Förlag, 1971. Illustrerad av Steiner Heire. 179s. Cartonnageband. Gott skick. Illustrerad. i
ID Nr: 100354, SEK 70.

Wedel, Anna-Kersti: Bjudningsboken Gott och festligt från förrätt till dessert. Semic, 1998. 76s. Cartonnageband. Gott skick. Fotoillustrerad.
ID Nr: 100432, SEK 60.

Westerdahl, Dan: Kokbok på köksmästarnas vis. ICA bokförlag, 1984. 95s. Förlagsband. Mycket gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101651, SEK 95.

Wickman, Margareta: GourmetKlubbens fiskkokbok 66 favoritrecept ur Vecko-Journalen. Åhlén och Åkerlunds förlag, 1979. 66s. Häftad. Gott skick. Rikligt illustrerad.
ID Nr: 216938, SEK 70.

Widing, Torsten: " En doft ifrån den fina världen. C W Carlssons Tryckeri AB, Vänersborg, 1989. 222s. Skinnimitationsband med skyddsomslag. Gott skick. Fotoillustrerad.
ID Nr: 105950, SEK 190.

Wilton, Stig: Om ost. Norstedt och söners förlag, 1959. 159s. Pappband. Gott skick. Illustrerad.
Medförfattare: Ernst Nathorst-Böös. Vinjetter och omslag av Yngve Kernell.
ID Nr: 100313, SEK 110.

Wolter, Annette: Bonniers bok om Pasta Rätter från hela världen: förrätter, huvudfätter, såser och mycket mer. Bonnier lexikon AB, 1992. 137s. Klotband med skyddsomslag. Gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101716, SEK 120.

Wolter, Annette: Vår tids mat - Fisk Enkla och fina, snabba och mer tidskrävande rätter med fisk och skaldjur. Bonniers, 1988. 139s. Cartonnageband. Mycket gott skick. Illustrerad.
ID Nr: 101647, SEK 130.

Wretman, Tore: Festmeny. Atlantis Förlag, 1980. 167s. Förlagsband.
ID Nr: 104621, SEK 130.

Yunkers, Nina: Ninas vitlöksbok. Allerbok, 1990. 93s. Cartonnageband. Mycket gott skick. Illustrerad. Andra tryckningen
ID Nr: 105601, SEK 90.

Zethelius, Ingeborg: Lilla hjälpredan i köket. Lars Hökerbergs bokförlag, 1904. 94s. Privatband. Mycket gott skick. Marmorerade pärmar. Inlagan gulnad och något fläckad.Klotryggsband med marmorerade pärmar.
Tillägg till " Lilla hjälpredan i köket " : " Söndagsmat " några matrecept m.m. utgiven 1906. Upplaga 4.
ID Nr: 101369, SEK 160.

Östberg, Hanna: God Husmanskost. J.A. Lindblads förlag, Uppsala, 1913. 162s. Klotryggsband. Fläckad. Anteckningar på försättsbladet. Något nött i kanterna.
ID Nr: 100373, SEK 25.

Östenius, Asta: Festmåltider 20 menyer och recept. Små hemböcker 5. ICA-förlaget, (utan årtal). 60s. Häftad. Gott skick. Ryggen något sliten. Illustrerad.
ID Nr: 300425, SEK 60.